Forum Wszystko o Psach Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Karma Brit - Wasze opinie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o Psach Strona Główna -> Żywienie / Gotowe karmy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olusia
PieskiŚwiat


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 1611
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radom

PostWysłany: Czw 18:56, 31 Maj 2007    Temat postu: Karma Brit - Wasze opinie

Co sądzicie o karmie Brit?
Moja Dianka je ją od niedawna. Nawet jej posmakowała.
Następną zaletą jest też cena.
Za 15 kilogramów karmy płacimy tylko ok. 75 zł.
Pod względem jakości i składu też jest dosyć dobra. Może nie jest tak dobra jak Royal Canin, ale swoim składem przewyższa marketowe karmy.
A jakie są Wasze opinie na temat tej karmy? Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
FiGa
Moderator


Dołączył: 09 Lis 2005
Posty: 4556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: München

PostWysłany: Czw 20:29, 31 Maj 2007    Temat postu:

Ja jestem na etapie zmiany karmy Fidze. Brałam pod uwagę Brita, ale moja ciocia powiedziała że będą wycofywać go z produkcji. Nie wiem ile w tym prawdy więc nie przywiazujcie do tego wiekszej uwagi. Jak narazie karmimy się puriną i nam smakuje Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Russ
Administrator


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 3745
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ulkowy k. Gdańska/Pruszcza Gd.

PostWysłany: Czw 20:38, 31 Maj 2007    Temat postu:

Karmimy się Britem od roku? Jestem zadowolona. Ładna sierść i skóra bez problemów (nie stosujemy preparatów witaminowych). Sunia ma dobry apetyt, normalne kupki. Pełen pozytyw. Do tego chyba jej smakuje Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tuśka
PieskiŚwiat


Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 5427
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łask

PostWysłany: Pią 14:47, 01 Cze 2007    Temat postu:

My też przeszliśmy na Brita i jest super Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olusia
PieskiŚwiat


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 1611
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radom

PostWysłany: Pią 14:52, 01 Cze 2007    Temat postu:

Seria karm Brit:
Brit Adult:


Brit Activity:


Brit Junior:


Brit Lamb & Rice:


Brit Adult Large Breed:


Brit Junior Large:


Brit Senior & Light:


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Olusia dnia Pią 14:53, 01 Cze 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tuśka
PieskiŚwiat


Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 5427
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łask

PostWysłany: Pią 14:52, 01 Cze 2007    Temat postu:

Olusia-Dianusia napisał:

Brit Senior & Light:


O, tak, to ta.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Russ
Administrator


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 3745
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ulkowy k. Gdańska/Pruszcza Gd.

PostWysłany: Sob 13:40, 02 Cze 2007    Temat postu:

My się karmimy tym:



I jest świetnie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shaiya
Administrator


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 2374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: A jakie było pytanie?

PostWysłany: Sob 13:48, 02 Cze 2007    Temat postu:

FiGa napisał:
Jak narazie karmimy się puriną i nam smakuje Wink


Nam... Laughing
Ja też daje Gogusiowi purinę i jestem zadowolona, Błyszcząca sierść...(Nie obejdzie sie bez żółtka raz w miesiącu Wink ), normalne kupki...(To nawet dobrze bo jest je łatwiej zbierać... Rolling Eyes ( No takie jest zarządzenie Confused ( Jednym słowem załamka... -.- ))) i inne zalety Wink

PeeS: Figa jaką karme z puriny je Figa??? Gogo je... Eeee... Love & coś tam... Laughing Laughing Laughing Nie mam jej pod ręką bo u cioci jestem... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olusia
PieskiŚwiat


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 1611
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radom

PostWysłany: Sob 18:01, 02 Cze 2007    Temat postu:

Russ, moja Dianuśka też je Brit Adult.
Ostatnio Diana jest taka bardziej radosna. Ma częściej ochotę na zabawę. To chyba zasługa tej karmy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lily
Loża Szyderców
Loża Szyderców


Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 2145
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Sob 18:51, 02 Cze 2007    Temat postu:

Russ w zeszłym roku zasiała małą reklamką tej karmy i w tym czasie kilka osób zmienioło psu dietę- i ja też. Psica je zazwyczaj Brit Adult LB, a jak zaczyna kręcić nosem, to woreczek Lamb&Rice. I jest ok. Po zmianie z Hills`a (!) nic się prawie nie zmieniło.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Myszka
PieskiŚwiat


Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 4821
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 20:05, 02 Cze 2007    Temat postu:

Jak karmiłam Fredka karmą to wszystko było jak najbardziej ok, zdecydowanie lepsza jest ta karma od acany, no ale ze względu na mojego wybrednego psa musiałam zmienić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szyszka
PieskiŚwiat


Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 1814
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie 19:58, 03 Cze 2007    Temat postu:

A ja karmię Royalem już od ok. 10 miesięcy i jestem zadowolona(raczej). Odkąd Balbina skonczyła rok dostawała royala adulta ale na siersci ciagle miała łupiez(?), cos w tym stylu wiec wet polecił zmianę na royala który upiększy jej sierść i powoli ale juz widac poprawę Smile

A teraz do tematu. Zastanawiałam się na karmą brit ale jesli stac mnie na royala to niech pies juz je karme bardzo bardzo bardzo dobrą Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olusia
PieskiŚwiat


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 1611
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radom

PostWysłany: Śro 15:35, 06 Cze 2007    Temat postu:

Skład Brit Adult:
mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min. 30 %), ryż, kukurydza, pszenica, pulpa buraczana, drożdże, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E.

Analiza składu:
Białko - 24 %
Tłuszcz - 10 %
Wilgotność - 10 %
Popiół - 8 %
Błonnik - 3 %
Wapń - 1,4 %
Fosfor - 0,9 %
Miedź - 15 mg
Witamina A - 15 000 IU
Witamina D3 - 1 500 IU
Witamina E - 130 mg

(przekopiowane z krakvet.pl)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o Psach Strona Główna -> Żywienie / Gotowe karmy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Forum.
Regulamin